Willie Hakvoort

Mijn naam is Willie Hakvoort en woon in Zwolle.
Als kind was ik al graag aan het kleuren en tekenen.( Die genen heb ik van mijn beide ouders en grootouders). Na de middelbare school wilde ik naar de kunstacademie Minerva in Groningen,  maar dat bleek
toch te hoog gegrepen. In die tijd waren er geen vergelijkbare opleidingen,  dus bleef het tekenen en schilderen voor mij een hobby.
In 1981 verhuisde ik naar Zwolle en volgde naast de opleiding "tekenen en kunstgeschiedenis" aan het Deltion College  aquarellessen bij Coos Buitenhuis. Later ben ik overgestapt op acrylverf.
In 2009 kreeg ik de mogelijkheid om een atelierruimte te betrekken in het oude postkantoor in Dalfsen. Daarnaast heb ik diverse schilderworkshops gevolgd. Sinds enkele jaren maak ik deel uit van een schildersgroep in de oude ambachtschool in Zwolle. Tevens zit ik in de werkgroep "Kunst om Dalfsen", een jaarlijks terugkerend kunstweekend in mei en doe daar zelf ook aan mee.
Mijn onderwerpen zijn figuratief en abstract. Ik houd van kleur, veelal gemengd, van textuur en mixed media en heb daarmee een eigen stijl ontwikkeld.
Als ik in mijn atelier werk, staat de deur altijd open voor belangstellenden.